5 Günde NLP ile İngilizce Mantığı? - 5 Günde İngilizce - NLPakademi
5 Günde Bilinçaltı İngilizce Öğrenme ve Konuşma Programı
10 Haziran 2016

5 Günde NLP ile İngilizce Mantığı?

5 Günde İngilizce

5 Günde NLP ile İngilizce eğitimlerinde ilk aşama, istediğini olumlu ifade etmek ve anlamlandırmak ve bu şekilde zihni öğrenmeye tamamen açmak, önyargısız bir öğrenme deneyimi yaşatmak. Daha önce bir kaç kez değindiğimiz gibi, zihnimiz olumlu söylemle harekete geçer.

Dolayısıyla hem yapısal olarak olumlu ifadeler (içinde –me, -ma olmayan), hem de anlamsal olarak olumlu ifadeler (yaklaşan strateji ile) kullanmak, harekete geçmemizi kolaylaştıracaktır.

Yani kaçtığımız, acı veren, en azından keyif vermeyen, istemediğimiz, durumu ifade etmek yerine, ulaşmak istediğimiz, keyif veren ya da verecek, başarılı hissedeceğimiz durumu ifade etmek ilk işimiz olabilir.

5 Günde NLP ile İngilizce’de Olumsuzluğun Kaynağını Bulmak

Örneğin, bir seminerde sevgili Z.’nin dediği gibi “Sevgilimden ayrılmak istiyorum!”, ifadesi, zihni harekete geçirmez. Zihin sorar: “İyi de ne yapacağız?” Nitekim o seminerde, birlikte doğru ifade seçeneklerini ve “Sevgilimden ayrılmak istiyorum!” dışa vurumunun kaynağındaki sebepleri bulmuştuk: “Yanlız kalmak istiyorum!”, “Yeni bir sevgili istiyorum!” gibi…

Tabii ki sadece olumlu olmak, hayata olumlu bakmak, ya da olumlu ifadeler kullanmak, bir isteği gerçekleştirmek için, tek başına yeterli değildir. Bu işin ilk aşamasıdır.

Bununla birlikte, “Olumluluk Bölümü” nde anlattığımız bir çok sebepten dolayı da çok önemli bir aşamadır.

Olumlulukla birlikte, isteğimizi bir de önce kendi kafamızda anlamlandırmış olmamız önemlidir. İsteği, olumlu ifade ettikten sonra, bir de şu soruları sorup cevaplandırmak gerekir: “Bu isteğin benim için anlamı ne?”, ”Ben bunu gerçekten istiyor muyum?”, “Bu isteğim gerçekleşirse/ gerçekleşmezse ne olur?” gibi…

Çünkü çok zaman, insanlar bir isteğe odaklanıyorlar, ve akıllarında onu yüzeysel olarak tutuyor, detaylarını incelemeden, onu istediklerini sanıyorlar.

Oysa ki, biraz detaylandırmaya başladıklarında, belki de yıllardır akıllarında olan bir hedef için “Yahu! Bu benim gerçekten çok da istediğim bir şey değil ki!..” diyorlar. Dolayısıyla yine adımların en başında, olumlu ifade ile birlikte, isteği kendi aklınızda anlamlandırmanız, önemli…

5 Günde NLP ile İngilizce eğitimlerinde kişilerin zihinlerindeki negatif düşünceler temizlenir. Böylece hem öğrenilmek istenene karşı var olan ön yargı öğrenmeye engel olmaktan çıkar hem de kişi tam performansla eğitime dahil olabilir.

5 Günde İngilizce eğitimlerinde uygulanan NLP teknikleri, öğrenmeyi güçlendirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir